+45 28783873
drage monster som bronze-statue i vand

Sæt spotlight på dine monstre, så de går i opløsning

Læste du med i det forrige blogindlæg ’Sådan ændrer du din frygt…’?

Hvis du gjorde, så anerkend dig selv for, at du tager vigtige i skridt. Du prioriterer dig selv, og arbejder seriøst med emner, som leder dig til at leve et autentisk liv.

 

Vil du blive endnu mere bevidst om, hvad der løfter dig og skaber nye mønstre og vaner?

Vil du slippe din overanalysering og tankemylder?

Det giver en indre ro og styrke.

 

Lad os sætte lys på dine begrænsninger, så de kan blive opløst.

Hvilke af disse ’monstre’ (fjender) giver dig mest tankemylder og begrænsninger?

  • Frygt?
  • Fejl?
  • Negative overbevisninger?
  • Comfortzonen?
  • Kedsomhed?

Lyder det tungt? Respekt for det. Faktisk er det lige omvendt. Når du sætter lys på tankemylderet, får du ’magten’ over dine tanker, og dermed din tilstand og adfærd. Det giver dig muligheden for at stoppe op, og træffe valg andre valg.

 

Lad mig give dig et eksempel…

Betina har en ledende stilling i en international virksomhed, som giver god prestige i omgangskredsen og netværket. Dem omkring hende beskriver hende, som en højt respekteret og stærk kvinde, som skaber resultater, altid har overskud og er imødekommende.

Da Betina kom til mig, så jeg også den stærke kvinde, men så også en træt og sårbar kvinde.

Hun var både stresset og kørt surt i, at det var jobbet, der nærmest styrede hele hendes liv.

 

Frygt – hun ville gerne bremse op, og måske endda skifte job, men frygter både andres dom og syn på hende samt sin selvopfattelse af, at hun er en, som ”ikke kunne klare mosten”. Hun sagde: ”jeg er ikke en, som giver op”.

Fejl – hun er så træt, begynder hun at glemme og laver små fejl. Det giver hende en frygt for en dag at begå store fejl, som vil være fatalt.

Overbevisninger”Hvis jeg ikke kan klare det job, så er jeg svag, og kommer aldrig tilbage på det niveau.” (indre dialogs konklusion – svag = løbet er kørt)

Comfortzonen – hun kender det, hun har, og alternativet med nyt job virker endnu mere krævende og uoverskueligt, da det er ukendt og uforudsigeligt.

Kedsomhed – Hendes job er spændende, men hvis hun tager et job, som er mindre krævende eller i en ny branche, frygter hun at kede sig.

 

Betina sad fast i et tankemylder og for hende et uløseligt dilemma. Hun fik sat lys på det, og fik hjælp til at se, hvad der i virkeligheden var vigtigt for hende, og hvordan hun kunne være tro mod hendes egne værdier og styrker.

Hun valgte at blive i samme lederjob. Men fik nyt syn på sig og sine tanker. Hun agerer nu autentisk og får sagt til og fra, og de indre dialoger er nu anderledes. Hun ser sine sårbarheder som styrker, og står stærkere end nogensinde før – nu også indeni.

 

Nu er det din tur

… til at sætte lys på det, der giver dig tankemylder og begrænser dig. Skriv dit eksempel ned uanset om det er en lille ting eller et uoverskueligt emne, så tag første skridt.

 

De bedste hilsner
Rikke

 

P.S. Handler dine eksempler om narcissister eller psykopater, så kom med ind i den lukkede Facebookgruppe efter relation med narcissist e.lign.’ Det er et trygt rum med ligesindede, hvor du finder tips, øvelser, eksempler mm.

Relaterede indlæg

Vær den og ej den….

Hvem er du, når du er dig selv? Sådan helt dig selv uden filter… Hvornår oplever du, at du er helt dig selv? Du har sikkert ofte kigget på en

Læs mere »

Zoom ind 🔎

Få øje på alt det smukke i det små Når vi har været/er i usunde relationer er antennerne hele tiden ude at arbejde – eller nærmere på overarbejde.  Vi føler, at

Læs mere »

5 trins-guiden

Få 5 konkrete råd, der får dig til at stå STÆRKT i dig selv efter en relation  med en narcissist.

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, hvor du får viden om selvindsigt, lederskab, narcissistiske relationer samt info om tilbud, arrangementer, kurser og events.

Privatlivspolitik

Tilmelding til "Tag dramaet ud af svær kommunikation" - firmabetalt

Tilmelding til "Tag dramaet ud af svær kommunikation" - privat betalt

Tilmelding til gruppeforløb

Tilmelding til 1:1 forløb