+45 28783873
vandløb gennem skov

Hvordan giver du næring til det, du vil se spire?

Sidste gang skrev jeg om, hvordan april er lig med nye begyndelser  kig her.

Den nye energi som de fleste får her i foråret, når der kommer mere lys, varme og mange steder optimisme. Brug det!

Hvad er du begyndt på eller har valgt til?

Foråret er stadig kun lige startet. Når vi aktivt vælger til, har vi brug for at committe os og oftest overfor andre end os selv. Tænk på hvilke aftaler du er bedst til at holde. Dem du aftaler med dig selv? Eller der, hvor du har committet dig/givet deadline til nogen andre?

Det handler om, at du kender dig selv, og er ærlig overfor dig selv. Den sidste virker for mig. Læs længere nede, hvad jeg gjorde.

En anden ting som ofte udfordrer os, og mig i særdeleshed er, at der kommer forskellige faser, før vi ser effekten. Til at starte med har vi energien, håbet, troen på, at denne gang eller denne aktivitet kommer til at lykkes. Så kommer næste fase. Der sker ingenting – som frøet i jorden. Det tager tid, før det stikker op ad jorden, men det betyder jo ikke, at det ikke spirer. Denne fase er super vigtig. At holde dig selv fast og blive ved med at give næring til det, som du har valgt til eller begyndt på. De næste faser er nemmere. Der begynder det at være synligt. Husk at dyrke de små fremskridt. Det giver energi og tro på næste fase, og at du lykkes.

Synergieffekterne – hvad er de?

Jo mere synergieffekt vi skaber, jo stærkere bliver det. Når det smitter af på flere områder eller flere personer. Når det både har et impact på mennesker og på bundlinjen, så kan jeg næsten ikke få armene ned af begejstring. De gode ringe i vandet er i gang. Hvis du, som jeg, både er ambitiøs, men også en smule doven, så er synergieffekter og short-cuts noget, der skaber smil og energien stiger. Og ikke mindst næsten en nødvendighed for mig.

Hvad er dine næste skridt med det du ’såede’?

Så skal det spire? Det er som sagt ikke nok at så. Du skal give det næring, hvis det skal spire og holde fokus på det. Det er sart og lidt skrøbeligt i starten, men får det næring, slår det rødder og vokser hurtigt. Det er nu, at der er sol, regn, varme og lys – de bedste forudsætninger sammen med den energi, du skaber.

Så helt konkret (her hjælper det at skrive det ned og ikke ”bare” tænke det)

Hvad gør du? Fx konkret aktivitet sat i din kalender.

Hvad gør du ikke længere? Fx melder mig ud af et forum/gruppe eller uddelegerer en opgave (kill your darlings)

Hvilken betydning har det for dig? Andre? Økonomi? Energi? Fx der kan jeg have fokus på udvikling, som giver mere tid, og mine kollegaer bliver selvkørende. Jeg sparer både tid og kr. Som kan bruges på nyt initiativ.

Hvad er retningen, du vil have det til at vokse i? Fx synergieffekterne, når det bliver en realitet, vil de opgaver/personer kunne xyz.

Hvordan taler du om det?

Hvor committer du dig? Til hvem? Hvordan?

Hvad gjorde jeg?

Sidst fortalte jeg, at jeg ville skabe luft i kalenderen til nye initiativer. Jeg er ekspert i overspringshandlinger, bliver nemt inspireret til andre ting, så et af mine tiltag er, at jeg har en ved min side, som holder mig til ilden med deadlines, udfordrer mig og støtter mig.

Har du brug for at sige det højt eller committe dig eller blive udfordret, så giv mig et ring. Du kan også skrive det til mig uden, at der skal tages aktion, men blot for at du committer dig.

Bedste hilsner
Rikke

Relaterede indlæg

Vær den og ej den….

Hvem er du, når du er dig selv? Sådan helt dig selv uden filter… Hvornår oplever du, at du er helt dig selv? Du har sikkert ofte kigget på en

Læs mere »

Zoom ind 🔎

Få øje på alt det smukke i det små Når vi har været/er i usunde relationer er antennerne hele tiden ude at arbejde – eller nærmere på overarbejde.  Vi føler, at

Læs mere »

5 trins-guiden

Få 5 konkrete råd, der får dig til at stå STÆRKT i dig selv efter en relation  med en narcissist.

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet, hvor du får viden om selvindsigt, lederskab, narcissistiske relationer samt info om tilbud, arrangementer, kurser og events.

Privatlivspolitik

Tilmelding til "Tag dramaet ud af svær kommunikation" - firmabetalt

Tilmelding til "Tag dramaet ud af svær kommunikation" - privat betalt

Tilmelding til gruppeforløb

Tilmelding til 1:1 forløb