Vil du være med til at præge udviklingen i Danmark?

I en diskussion med Instituttet for Fremtidsforsking talte vi for nyligt om, hvad er det, der gør at mennesker ikke flytter sig, når de kan se, at verden, markedet og vilkårene forandrer sig…? Når de kan se, at Conscious Leadership (bevidst lederskab) er ’det nye sorte’, og at det giver rigtig god mening selv at praktisere det?

Konklusionen…

Det er trygt at blive i det gamle. Industrisamfundets velkendte managementmetoder – struktur og linære flow. Vores vaner. Det føles godt at kunne trække på mange års erfaring; at føle sig kompetent. Hvem vil være ”bevidst inkompetent” for en stund? Orker du, at skulle til at lære nyt igen?

Vi ved alle, at det er nye tider.

Vi er med på sociale medier –  vi netværker –  læser og lytter til nye trends. Om ledelse. Globalisering. Digitalisering. Nye teknologier mv.

Ser mønstrene.

Forstår vigtigheden.

…Intellektuelt….

Og vi tror, at vi har flyttet os, fordi vi kender det nye. Men det har vi ikke. Det er ikke nok at forstå. Du er også nødt til at agere på en ny måde.

’Flyt fødderne’…

Det kan være svært.

Men ikke uhåndgribeligt.

Og du kan gøre en forskel.

Hvis du tør afprøve disse to enkle tips i de næste par uge, er du godt på vej.

enkle tips – gør det lige nu og mærk en forskel

Trin 1 – Tøjl din utålmodighed

Jo mere nærværende du er, jo mindre utålmodig er du. Det er rigtigt – prøv det.

Fokusér på at være helt til stede, der hvor du er. Om det er i en samtale med medarbejdere, kollegaer, samarbejdspartnere, med dine børn eller private partner.

Hold øjenkontakt og lyt til, hvad der bliver sagt og ikke sagt, læs kropssprog …uden stress, uden at være optaget af tidligere hændelser eller beslutninger og andet i fremtiden. Din viden, visdom og erfaring skal nok være tilgængelig for dig, når du har brug for den, så du kan roligt tage en dyb indånding og bare være til stede. Prøv det.

Trin 2 – Parkér din egen holdning – bare et øjeblik.

Vær optimistisk og åben omkring fremtiden. Involvér og hav tillid til dine lederkollegaer og medarbejdere. Spørg nysgerrigt og udforskende ind til deres ideer og input.  Er det uspecifikt eller uklart – bed om et eksempel, bed dem tegne det eller beskrive det billede de ser. Behold den positive ’ja-hat’ på.

Tag imod den transformationsproces der er i gang i verden, i forretningen, måske i dig. Vis din autenticitet og dine værdier – vær det menneske, du er. Du vil blive overrasket over den positive respons… Se mulighederne. Dyrk succeserne.

Du er rollemodel og kan dermed påvirke/smitte positivt.

Parkér din holdning og dine løsninger – dem har du jo allerede. Og skriv dem ned på et stykke papir, hvis det kan hjælpe dig til at holde fokus på at lytte til de andres input, før du selv kommer med guldkornene.

Er du klar?

Hvis ikke så skriv din udfordring til mig mail@hartmann-bossen.dk. Send også gerne dine erfaringer og refleksioner.

PS! Ville du være med til at præge udviklingen i Danmark?

Conscious Leadership er som sagt det nye ’sorte’ (The new black).

Jeg har derfor dannet tre Conscious Leadership Circles, som går i luften umiddelbart efter sommerferien. Én for  Ledertalenter under 35 år, én for direktører og én for erfarne HR personer. Og hvem ved om der skal laves flere.

Du vil høre mere om mine Conscious Leadership Circles  efter sommerferien. Er du for nysgerrig til at vente, så giv mig et ring nu.

Bedste hilsner

Rikke

Legendarisk Lederskab  –  Fordi mennesker følger mennesker – ikke strategier

Leave a Comment