Hvordan vil du bruge julen?

Så blev det december og årets sidste Reflect&Connect. Denne gang har jeg ikke en masse nyt på hjertet, men derimod blot nogle refleksioner omkring juletiden.

Min opfattelse af julen er, at den skal bruges på at slappe af oven på et hektisk og udfordringsrigt arbejdsår. Det er nu, hvor du har tid til at være sammen med dine nærmeste og give slip på tankerne fra dit professionelle liv. Oftest er det også først, når du er helt nede i gear, at de vigtige refleksioner begynder at komme op til overfladen. Det være sig både tanker om det personlige og arbejdsmæssige liv: Hvad udfordrer mig på den gode måde, og hvad udfordrer mig på den energikrævende måde? Hvad gør mig glad? Hvad bør jeg tage op til revision?

Jeg er selv netop hjemvendt fra et fordybelseskursus i England, hvor alle deltagere blev bedt om at nedfælde nogle ord om, hvad vi forbandt med juletiden. For mig var især kærlighed, ro og tillid i højsædet – temaer, jeg betragter som forudsætningerne for refleksion og inspiration. Opfordringen herfra bliver derfor, at du giver slip og holder fri. Når roen har sænket sig, og refleksionerne begynder at komme, så skriv dem ned og vend tilbage til afslapningen. At gøre status og reflektere over det forgangne år skal ikke forstås som en opgave, men mere ses som en naturlig reaktion på, at hjernen får et pusterum fra en travl hverdag. Vigtigst af alt – brug højtiden til at være med dem og det, der er vigtigst for dig.

Det var tankerne for denne gang.

Til sidst vil jeg sige tak for i år, og tak fordi du læser og reflekterer med. Du ønskes en glædelig jul og et fantastisk nytår. Glæder mig til, at vi ses til nye og spændende udfordringer i 2016!

De bedste hilsner

Rikke

“Fordi mennesker følger mennesker – ikke strategier”