Fra ‘mere’ til ‘bedre’

For nyligt udforskede jeg sammen med 70 coaches, hvordan vi kan gå ‘fra mere til bedre’ i fremtiden, som er en af de vigtige trends ifølge fremtidsforskerne.

Når du kigger på dit lederskab, og du helt konkret går fra at tænke ’mere’ til ’bedre’ ledelse. Hvad vil du prioritere? Hvilken dialog vil du have med dine ledere/medarbejdere?

Start med at spørge dig selv, hvad formålet med din ledelse er? Hvis du gen-tænker det, hvad er så bedre ledelse med højere værdi for medarbejderne, dig selv og forretningen.

Rigtig mange af os har arbejdet eller arbejder med Lean. Vi kigger på, hvordan vi kan optimere processer, elimere overflødige arbejdsgange osv. Ofte er det “nemt” at se det. Vores øjne kigger som bekendt ud af.

Hvornår har du sidst kørt en “lean-proces” på dit lederskab?

Hvis du gør det, skal du have spejlet frem, og kigge på dine processer, tanker, adfærd mv. Tal med dine medarbejdere, se hvad du prioriterer i din kalender, hvilke møder bruger du tid på, hvad optager dig mest på det mentale plan, hvor og med hvem griner du, hvor har du masser af energi, og hvor det modsatte.

Mere ledelse kommer for mange ledere til at betyde micro-management, at du bliver for operationel. Bedre ledelse giver fx gode dialoger, mere uddelegering, mere ansvar ud til medarbejdere og ledere, mere plads til kreativ og innovative tanker hos dig og hos de andre.

Test dig selv et par dage, og udøv bedre ledelse. Spørg dig selv inden du går til møde eller i gang med en opgave, hvad formålet er, og hvilket udbytte der skal være, hvis der skal være et…

God fornøjelse med ‘bedre ledelse’.

Leave a Comment